Фанати збудують робота для нових “Зоряних воєн”

Прихильники серіалу працюють над героєм нової серії культового фільму

Учасники Клубу творців R2- D2 Лі Тауерс і Олівер Стіплз візьмуть участь в роботі над сьомим епізодом «Зоряних війн». Як повідомляється у блозі на офіційному сайті франшизи, вони найняті в якості фахівців з робототехніки, повідомляє Lenta.ru.

Клуб творців R2-D2 - об'єднання шанувальників серії «Зоряні війни», учасники якого будують копії знаменитого робота з фільмів. Зокрема, Стіплз завершив свого першого R2-D2 у 2007-му (на роботу у нього пішло десять років). Влітку 2013-го британці Стіплз і Тауерс приїхали до Німеччини на зліт шанувальників «Зоряних воєн» - там вони познайомилися з продюсером сьомих «Зоряних воєн» Кетлін Кеннеді.

Стіплз при зустрічі з Кеннеді відзначив, що відкритий для співпраці - за його власними словами, це був жарт. Однак Кеннеді порекомендувала учасників Клубу виконавчому продюсеру сьомого епізоду Джейсону Макгатліну. В результаті Стіплз і Тауерс були найняті в штат. Їм належить підтримувати роботів в робочому стані протягом всього знімального процесу, більше того, надалі їх функції можуть бути розширені. Стіплз і Тауерс також відзначають, що створеного ними R2- D2 доведеться вдосконалити, щоб під час зйомок він вільно міг переміщатися по будь-якому ландшафту.

Минулого тижня в Мережі з'явився знімок , на якому видно Стіплз, Тауерс, створений ними R2- D2, Кеннеді і режисер сьомого епізоду «Зоряних воєн» Джей Джей Абрамс. Однак тоді ніякої інформації про фотографії опубліковано не було.

Нагадаємо, що сьомий епізод «Зоряних воєн» був анонсований восени 2012 року (незадовго до цього компанію Lucasfilm, що володіє правами на франшизу, купила The Walt Disney Company). Нова частина фантастичного кіносеріалу вийде на екрани 18 грудня 2015.