Кокс та Кваснєвський особисто контролюють робочу групу з "закону Тимошенко"

На засідання робочої групи по напрацюванню законопроекту про лікування засуджених за кордоном прийшли Пет Кокс та Олександр Кваснєвський

Про це у своєму "Фейсбуці" написала народний депутат від "УДАРу" Ірина Геращенко.

Це перший візит представників моніторингової місії ЄС на засіданні робочої групи. На сьогоднішньому засіданні гшрупа продовжила розгляд законопроекту опозиції щодо лікування ув'язнених за кордоном якого отримано схвальний висновок науково-експертного управління парламенту. На засіданні присутні як представники опозиції, так і члени Партії регіонів.

Член робочої групи Андрій Кожем'якін раніше заявляв, що цей законопроект враховує всі зауваження представників Партії регіонів та може бути винесений на голосування парламенту.

Нагадаємо, для узгодження законопроекту щодо лікування ув'язнених за кордоном, прийняття якого дозволить Україні підписати Угоду про асоціацію з ЄС, було створено робочу група з парламентарів від влади та опозиції. Раніше група вже узгодила деякі пункти майбутнього законопроекту, зокрема домовились не враховувати термін лікування за кордоном в строк покарання.

Вже 21 листопада Верховна Рада має проголосувати цей закон, який дозволить Тимошенко поїхати до Німеччини.