Комікс про Мунка отримав головну літературну премію Норвегії

Комікс, що розповідає про життя знаменитого норвезького художника Едварда Мунка, удостоївся найпрестижнішої літературної нагороди Норвегії

Авторові твору карикатуристу Стеффену Квернеланду вдалося в популярній і гумористичній манері розповісти читачеві про долю одного з кращих живописців епохи експресіонізм, повідомляє ИТАР-ТАСС. Мальована біографія Мунка сповнена гротескних перебільшень, що, на думку критиків, найяскравіше показує всі мінливості життєвого шляху художника.

У номінації "художня література" переможницею стала Рут Ліллегравен. У її книзі "Урд" розповідається про двох жінок зі схожими іменами і долями, що жили на маленькій фермі з різницею в століття.

Кращим твором для дітей та юнацтва в цьому році було визнано роман Брюньюльфа Юнга Хенна. А спеціальна премія дісталася не заслуженому діячеві літератури, а об'єднанню публічних бібліотек, на підтримку яких буде віділено близько $2 млн.

Премія Браги, починаючи з 1992 року, щорічно присвоюється за нещодавно опубліковані твори норвезької літератури у 4 категоріях. Премія названа на честь Браги - бога-скальда з германо-скандинавських міфів.

Сам приз являє собою статуетку, яка є роботою скульптора Берре Ларсена і грошову винагороду в розмірі 75 тис. норвезьких крон ($13 тис).  Премія присуджується за сукупність літературних досягнень і суспільнний інтересу до твору.