"Регіонали" відхилили черговий закон про лікування Тимошенко

Комітет із забезпечення правоохоронної діяльності відхилив запропонований опозицією законопроект щодо лікування ув’язнених за кордоном

Про це повідомив глава комітету, народний депутат від “Батьківщини” Андрій Кожем'якін, повідомляє “ЛігаБізнесІнформ”.

За його словами, це сталося, не зважаючи на те, що в новому законопроекті, підготовленому опозиціонерами, враховано багато пропозицій “регіоналів”, озвучених ними на засіданні робочої групи.
На засіданні Кожем’якін запропонував рекомендувати парламенту прийняти даний законопроект у першому читанні завтра, а до другого читання доробити його з урахуванням подальших напрацювань групи. 

Таку пропозицію підтримали лише сім з 16-ти присутніх на засіданні членів комітету, проти висловилися дев'ять.

В свою чергу, “регіонал” Володимир Олійник запропонував продовжити роботу групи з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном на базі даного документа. Таке рішення підтримали дев'ять членів комітету.

Нагадаємо, для узгодження законопроекту щодо лікування ув'язнених за кордоном, прийняття якого дозволить Україні підписати Угоду про асоціацію з ЄС, було створено робочу групу з парламентарів від влади та опозиції. Раніше група вже узгодила деякі пункти майбутнього законопроекту, зокрема домовились не враховувати термін лікування за кордоном в строк покарання. Сьогодні на засідання групи прийшли Пет Кокс та Олександр Квасьнєвський, але “регіонали” припинили роботу групи та відправились на засідання комітету.