Слідство перевірить, чи не були пілоти казанського Боїнга п’яними

Рештки тіл пілотів пасажирського літака, що розбився в Казані, перевірять на вміст алкоголю. Слідство не виключає, що льотчики, могли бути в стані алкогольного сп’яніння

Про це розповів глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, повідомляє «РИА-Новости».

«Це встановлюється. Ми завжди, коли відбуваються такі серйозні катастрофи, з'ясовуємо це питання. Коли ми знайдемо рештки тіл пілотів, перевіримо їх на алкоголь. На жаль, досвід розслідування таких справ показує, от скажімо Пермська катастрофа, яка сталась у 2009 році, показала що одним з можливих факторів став нетверезий стан пілотів, які здійснювали посадку літака. Це питання буде досліджено з максимальною ретельністю», - сказав Бастрикін.

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії «Татарстан», що летів з Москви, в неділю розбився при посадці в аеропорту Казані. Авіакатастрофа забрала життя шести членів екіпажу та 44 пасажирів, серед яких була громадянка України.

На даний час слідча комісія розшифровує інформацію з бортових самописців. Стало відомо, що один з двох автопілотів лайнера був відключений, і пілоти здійснювали посадку в ручному режимі. Основною версією причин катастрофи слідство називає помилку пілотів.