Голова ЦВК закликав кандидатів зніматись з виборів

Голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський закликав кандидатів в нардепи, які не впевнені у своїй перемозі на повторних виборах в 5 округах, відмовитися від балотування

За словами Охендовського, у ЦВК будуть радо вітати тих кандидатів, які подадуть заяви щодо скасування іхньої реєстрації. Це, в свою чергу, дозволить зменшити довжину бюлетеню, яка і так уже сягає близько метра, повідомляє “Українська правда”.

Сам же глава ЦВК щиро впевнений, що кандидати прислухаються до його звернення та відмовляться від балотування. Також він сказав, що, з огляду на невелику кількість бюлетенів, їх надрукують за один день.

Нагадаємо, ЦВК затвердила зразок бюлетенів, що будуть на довиборах народних депутатів у п’яти проблемних округах 15 грудня. Вони будуть світло-зеленого кольору та шириною 20 см. Учора ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в народні депутати в “проблемних” округах. Всього на п’ять мандатів претендують 207 чоловік.

Також раніше представники Комітету виборців України предбачали, що велика кількість технічних кандидатів та клонів серйозно ускляднить виборцям процес голосування, оскільки у великому обсязі інформації буде легко заплутатись.