Українцям масово забороняють їздити до Росії

Близько 20 тисячам громадян України заборонено в'їзджати на территорію Росії терміном на три роки

Про це заявив керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський, повідомляє “УНІАН”.

«Ми на сьогодні закрили в'їзд 365 тисячам іноземних громадян до Росії строком на три роки», - сказав Ромодановський, додавши, що українців серед них приблизно 5-6%. 
Ромодановський підкреслив, що кожен іноземний громадянин знає, скільки він перебував на території Росії, і якщо цей термін більше ніж 120 діб, він може розраховувати на потенційне закриття в'їзду до країни строком на три роки. 

«Ми чинимо дуже м'яко. 90-добовий період перебування законний плюс даємо 30 діб на самостійне повернення», - сказав він. 

Ромодановський також повідомив, що також забороняється в'їзд до Росії іноземцям, які двічі упродовж року порушували кодекс про адміністративні правопорушення. Також підставою для заборони в'їзду є несплачені адміністративні штрафи. Крім того, може бути введена заборона на в'їзд строком на п’ять років у разі видворення в судовому порядку, і на 10 років, якщо таке порушення здійснюється повторно. 

Відповідаючи на питання, чому різко збільшилася кількість громадян України, яким заборонено в'їзд до Росії, Ромодановський сказав: «Я про ці правила говорив рік тому, про те, що ми запускаємо такий механізм. Зараз механізм розкрутився”. 

Нагадаємо, в останній час відносини між Росією та Україною дещо погіршилися. Це пов’язують з прагненням України підписати Угоду про асоціацію з ЄС, проти чого різко виступає Росія. З літа у українських експортерів виникають серйозні труднощі з проходженням української митниці. Також Росія заборонила імпорт українських цукерок “Roshen” та оштрафувала українську рок-групу “Океан Ельзи” за концерти на території РФ без дозволу на роботу.