В Росії затвердили критерії забороненої інформації в інтернеті

У Росії з'явився єдиний список, в якому подаються чіткі визначення того, що потрібно вважати дитячою порнографією, пропагандою суїциду і наркотиків в інтернеті

У переліку, який затвердили відразу три відомства: Роскомнагляд, Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) і Росспоживнагляд, містяться остаточні критерії оцінки інформації на інтернет-сайтах, забороненої для поширення в Росії. Експерти впевнені, що цей список варто було б розширити і доповнити новими пунктами щодо пропаганди насильства та агресії, повідомляє «Российская газета».

Всесвітню мережу планують повністю очистити від непристойних сцен за участю неповнолітніх, рекомендацій про те, як вживати наркотики і здійснювати самогубство. 

Проте художні твори під заборону не потраплять, якщо згадка про суїцид, наркотики чи дитячу порнографію виправдана сюжетом. 

Нагадаємо, Єдиний реєстр заборонених сайтів запрацював в Росії з 1 вересня 2012 року. За рік роботи списку було отримано більше 70 тис. заявок від користувачів мережі з проханнями закрити доступ до тих чи інших сайтів. На сьогодні під забороною в Росії 3,4 тис. сайтів.