В США стратили головного расиста XX століття

Влада американського штату Міссурі сьогодні стратила 63-річного Джозефа Франкліна - одного з найвідоміших серійних вбивць XX століття

Доля Франкліна вирішилася в останні добу: напередодні федеральний суддя ухвалив відстрочку страти, призначеної на 20 листопада, у зв’язку суперечками щодо вибору «коктейлю смерті» для серійного вбивці. Проте вже через кілька годин апеляційний суд Міссурі відхилив це рішення. Подане в останній момент клопотання захисту Франкліна також було відхилено Верховним судом США, повідомляє "РИА Новости".

Нагадаємо, серійний вбивця, справжнє ім’я якого Джеймс Клейтон Вон, вибрав собі «творчий псевдонім» Джозеф Франклін, використавши ім’я ідеолога нацизму Джозефа Геббельса та прізвище американського політичного діяча Бенжаміна Франкліна. 

Здійснювати вбивства з мотивів расової ненависті Франклін почав в 1976 році. Він був заарештований в 1980 році, процес у його справі тривав 17 років. За чотири роки він позбавив життя 20 осіб, а також вчинив шість замахів. Франклін стверджував, що основною його метою його злочинів була ліквідація президента США Джиммі Картера, як людини, «яка зрадила свій народ і расу». Одним з найгучніших епізодів злочинної діяльності Франкліна став напад на відомого порномагната Ларрі Флінта, який після замаху залишився інвалідом.