Бюлетені на “проблемних” округах сягатимуть метра

Центральна виборча комісія затвердила зразок бюлетенів, що будуть на довиборах народних депутатів у п’яти проблемних округах 15 грудня

Відповідно до рішення ЦВК, бюлетені будуть світло-зеленого кольору, шириною 20 см, повідомляє “УНІАН”.

Довжина бюлетеню залежатиме від наявної кількості кандидатів. Так, на 94-му окрузі, що в Київській області, та на 223-му в Києві вони будуть метрові, у 194 в Черкасах та 197-му в Каневі - 50 сантиметрів, у 132 в Миколаївській області - 40 см.

Текст бюлетеню друкуватиметься державною мовою на одному аркуші лише з одного боку з використанням видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання, графічно-захисних елементів, а також з проставленням номеру виборчої дільниці захисною фарбою, яка проявляється на звороті виборчого бюлетеню. Прізвища кандидатів будуть внесені в бюлетень в алфавітному порядку.

Нагадаємо, 19 листопада ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в народні депутати в “проблемних” округах. Всього на п’ять мандатів претендують 207 чоловік. Більше всього кандидатів на 94-му окрузі - 84.

Також раніше представники Комітету виборців України предбачали, що велика кількість технічних кандидатів та клонів серйозно ускляднять виборцям процес голосування, оскільки у великому обсязі інформації буде легко заплутатись.