На проблемних округах зареєстровано 44 двійника на 11 кандидатів

На повторних виборах 15 грудня у чотирьох з п’яти "проблемних" округів балотуються 44 кандидати-«двійникі».

Таку заяву зробили представники громадського руху “ОПОРА” на своєму сайті.

Як повідомляє ОПОРА станом на 18 листопада Центральна виборча комісія зареєструвала 44 “двійників” 11 реальних кандидатів. Як визнає ОПОРА, в ЦВК немає правових методів протидії “двійникам”. Так голова Комісії Михайло Охендовський повідомив, що ЦВК не може дискримінувати осіб, які подали документи на реєстрацію кандидатами, через співпадіння їхніх прізвищ.

Втім ОПОРА відзначає, що застосування технології «двійників» перешкоджає реалізації принципу вільних виборів та може трактуватись, як порушення статті 6, ч. 2 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»: «... застосування обману, що перешкоджає вільному формуванню волі виборця».

У Київській області у виборчому окрузі № 94 зареєстровано два повних однофамільця захисника Тимошенко Сергія Володимировича Власенка. І це при тому, що cам він участі у повторних виборах не бере. Один з «власенків»працює слідчоим у Ірпінському міському відділі Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Київській області. Інший самовисуванець Власенко – безробітний. Обидві безпартійні.

Також у цьому окрузі змагатимуться одразу три Віктора Миколайовича Романюка. Лише один з них — справжній єдиний кандидат від опозиції, двоє інших “романюків” – двійники.

Крім того на тому ж багатостраждальному окрузі зареєстровано самовисуванця Остапа Михайловича Семерака - двійника опозиційного екс-народного депутата Остапа Семерака, який раніше заявив, що не буде балотуватися, щоб не конкурувати з єдиним кандидатом від опозиції.

Знайшовся двійник і для Юрія Кармазіна — безпартійний фельдшер з клініці ветеринарної допомоги. Проте 8 листопада кандидат звернувся із заявою про відмову балотуватися.

У 132 окрузі ЦВК зареєструвала двох Соколових, лише один з яких, Михайло Володимирович Соколов, веде на окрузі активну агітаційну кампанію. Нещодавно Соколова виключили з “Батьківщини”, але він все одно буде балотуватись. Інший Соколов – Дмитро Олегович – жодної агітації у окрузі не веде.

У197 виборчому окрузі кандидатом у народні депутати балотується Андрій Володимирович Губський — брат екс-нардепа від ВО «Батьківщина» Богдана Губського, який вирішив не йти на повторні вибори

У 223 одномандатному окрузі зареєстровано найбільше «двійників» - балотуються два Юрія Гримчака, лише один з яких є політиком - народним депутатом 6 скликання висунутий Політичною партією Українська платформа «СОБОР». Інший Гримчак працює кінологом у Могилів-Подільській виправній колонії № 14.

Також на окрузі зареєстровано три Левченки, один з яких, Юрій, є єдиним кандидатом від опозиції. Його однофамілець Андрій Ілларіонович Левченко є начальником відділу збуту ТОВ «Аккорд». Ще одного Левченко звуть Владиславом Володимировичем.

Є “двійник” на окрузі і для “провладного” Пилипишина — це головний інженер з ремонтів ПАТ «Київенерго» Олександр Богданович.

Нагадаємо, конкуренція на проблемних округах цього року більш ніж втричі більше, ніж у минулому році.