Плавчиня Зевіна заробила $50 тис. за 4 місяці

Цьогорічний розіграш Кубка світу з плавання, в якому 19-річна Дарина Зевіна вперше взяла участь в усіх восьми етапах, приніс українці 18 нагород (12 з них — найвищої проби) та $57,5 тис. призових

“Еспресо.TV” поцікавилося у плавчині, чи порахувала вона сама, наскільки збагатилася, і на що витратить гроші.

“Звісно, я порахувала, - усміхаючись, каже Дарина. - А от на що витратити преміальні, ще не вирішила. Покладу в банк до кращих часів”.

Для  молодої спортсменки участь у восьми етапах стала своєрідним марафоном, який умовно можна розділити на три кластери — європейський, східний та  азійський. І скрізь свою коронну 200-метрівку на спині українка виграла. А в загальному заліку Кубка світу наша Даша посіла четверту позицію.

Як стверджує сама Дарина Зевіна, рішення про участь в усіх етапах вони з батьком-тренером Юрієм Михайловичем прийняло спільно. Головний аргумент — аби не готуватися до головного старту сезону — чемпіонату Європи на короткій воді (25-метровий басейн) — в монотонному тренувальному режимі. 

“Найбільше запам'ятався другий триместр — Москва, Дубаї, Доха, - запевняє плавчиня. - В Росії виступаєш, наче вдома. А Об'єднані Арабські Емірати і Катар люблю за теплу погоду, хоча на пляжі так і не потрапила. Китай і Японія, звісно, теж своєрідні країни, з особливою кухнею. Та я собі навіть не уявляю, як можна куштувати тарантулів, скорпіонів чи личинки!”

Удома мама зустріла Дашу смачним українським борщем, за яким донька вже скучила, а хлопець Максим Шемберєв (колега по збірній) — квітами.

“Я ж їм навезла купу сувенірів”, - говорить Зевіна.

Зазначимо, чемпіонат Європи з плавання на короткій воді відбудеться 12 — 15 грудня в датському місті Хернінг.