Росія віддала Азербайджану частину радянської ППО

Всі питання про передачу Росією Габалінської радіолокаційної станції Азербайджану практично вирішені

"Я в курсі того, що практично передача "Габали" відбулася, там проблем, за моєю інформацією, немає. Всі поточні питання вирішуються або практично, можна сказати, вирішені", - сказав Гасанов.

Він висловив упевненість, що й інші питання двосторонньої співпраці військових відомств Азербайджану та Росії також будуть сьогодні вирішені.

Крім того, повідомляється, що Сергій Шойгу за підсумками зустрічей з Гасаноима, а також з казахстанським та вірменським колегами Адильбеком Джаксибековим і Сейраном Оганяном підписав плани двостороннього співробітництва на 2014 рік між міністерствами оборони РФ і Азербайджану, РФ і Вірменії, РФ і Казахстану.

Габалинська РЛС, яка знаходиться в північно-західній частині Азербайджану, була побудована за радянських часів як один з найважливіших елементів системи протиракетної оборони СРСР. Після здобуття Азербайджаном незалежності та переходу РЛС в його власність Росія продовжувала використання станції.

У грудні 2012 року міжурядова угода про статус, принципи та умови використання Габалінської РЛС втратило силу, і Росія оголосила про припинення її експлуатації.