Янукович пояснив Європі, що Тимошенко сидітиме і далі

Питання звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко дуже масштабне і відповісти на нього дуже швидкий неможливо

Про це сьогодні у відні заявив президент України Віктор Янукович, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“У будь-якому випадку, вирішення “питання Тимошенко” можливо тільки в площині існуючих в Україні законів" , - сказав Янукович, додавши, що Україна, як демократична країна, має поважати правосуддя, тому питання звільнення Тимошенко має вирішуватися перш за все по закону.

Президент також зазначив, що питання Тимошенко "є дуже суперечливим”. “Це така фігура в українській політиці, яка неодноразово стикалася з порушеннями законів у різні часи", - додав він, зазначивши, що йдеться про справи, які були зафіксовані ще до нинішньої влади.

"Є питання , за якими Україні несе збитки", - сказав президент, нагадавши, що Тимошенко вже більше 20 разів не з'являлася на засіданнях суду, і "практично блокує правосуддя" .
Саме через це, зазначив він, сьогодні, коли "питання Тимошенко" розглядається в українському парламенті, виникає дуже багато протиріч як між депутатськими фракціями, так і між окремими депутатами.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада провалила всі шість законопроектів, які б дозволили Тимошенко поїхати на лікування до Німеччини. За ці документи не голосувала більшість усі “регіонали”, комуністи та деякі позафракційні нардепи.

Як відомо вирішення “питання Тимошенко” є на сьогодні головною вимогою ЄС до України, виконання якої гарантує підписання Угоди про асоціацію.