Біатлоністка Хвостенко розповіла, як їй у Швеції вітер заважав

У неділю, 24 листопада, перший етап Кубка світу в шведському Естерсунді дасть початок біатлонному сезону, який цього року особливий — олімпійський

“Еспресо.TV” запитало у триразової призерки чемпіонату світу-2008 в Естерсунді Оксани Хвостенко, як саме можна підкорити це швецьке містечко.

“Траса Естерсунда — найкраща для початку сезону, - переконує Оксана, яка два роки тому залишила великий спорт. - Вона нескладна, хоча має затяжний підйом. До речі, це моя улюблена ділянка дистанції”.

За словами спортсменки, щоб досягти успіху, українським біатлоністам треба бути дуже уважними на стрільбищі. Там напрям вітру постійно змінюється, що ускладнює завдання влучити в усі п'ять мішеней.

Колишній лідер збірної України з біатлону застерігає своїх колег бути обережними, якщо в Естерсунді пройде дощ, а потім вдарить мороз. Траса вкриється льодом, і проходити повороти та спуски буде дуже складно.

“Всі наші спортсмени — досвідчені професіонали, тому їх чомусь учити не треба і їм удасться уникунути травм, - каже Оксана. - Естерсунд завжди був успішним для української збірної. Чекаємо продовження традицій”.

Зазначимо, етап розпочнеться змішаною естафетою, а наступного тижня відбудуться спринт і гонка переслідування.

Україна на старті в Естерсунді буде представлена Валею Семеренко, Оленою Підгрушною, Юлією Джимою, Марією Панфіловою, Наталею Бурдигою, Андрієм Дериземлею, Сергієм Семеновим, Сергієм Седнєвим та Артемом Примою. 

Через хворобу перший етап пропустить Віта Семеренко.

Фото: sports.ru