Друг Пінчука розказав, звідки в Британії беруться екстремісти

Тоні Блер закликав боротися з екстремізмом – в тому числі, породженим неадекватним сприйняттям релігії – за допомогою освіти

"Проблема екстремізму, що виникає у зв'язку з невірним і збоченим розумінням релігії, - величезна, небезпечна і потребує термінового вирішення. Прийшов час для мобілізації сил. Кожен день гинуть люди, руйнуються громади, людей позбавляють шансів у житті", - цитує Блера Центр новин ООН .

Колишній глава уряду виступив від імені свого фонду "Віра", який проводить освітні програми для молоді. Як засновник фонду Тоні Блер підкреслив, що в сучасному взаємозалежному світі перед людьми різних культур і традицій стоїть вибір: або сприймати тих, що відрізняються від них як загрозу своїй культурі, або бачити в них можливість її збагатити .

"Мова йде про битву між нами і релігійними екстремістами за завоювання сердець і умів людей з низьким рівнем релігійної та культурної грамотності ", - зазначив Блер. Він упевнений, що саме відсутність міжкультурної освіти підживлює релігійний екстремізм.

"Ми повинні навчати дітей основам терпимості, поваги і взаєморозуміння точно так само, як ми вчимо їх математики, мови та гуманітарних наук", - зазначив колишній прем'єр -міністр.