В Данії праві відмовились від посади в обмін на різдвяну ялинку

Кандидат націоналістичної Датської народної партії погодився знятися з виборів мера в обмін на обіцянку повернути у місто датські традиції

Міккель Денкер мав хороші шанси на перемогу, проте пішов на компроміс з теперішнім мером. Згідно з укладеною угодою, на центральній площі знову з'явиться різдвяна ялинка, яку раніше було скасовано з міркувань політкоректності (вона нібито ображала мусульман, що живуть у місті) повідомляє NewsRu. Окрім того, в безкоштовних їдальнях для іммігрантів подаватимуть традиційні страви з свинини: обсмажений фарш, фрикадельки і відбивні.

Націоналісти також вимагали ввести повну заборону на роздачу бідним безкоштовного халяльного м'яса, проте соціал-демократи, котрі зараз при владі, відстояли цю пільгу.

На тлі зниження темпів зростання датської економіки та зростаючого числа іммігрантів з ісламських країн ДНП показала рекордні для себе результати на недавніх місцевих виборах. У раді муніципалітету Відовре її представники сформували другу за чисельністю фракцію після правлячих соціал -демократів.