Екс-посол США: Януковичу більше не вдасться «багатовекторно» маневрувати

Україна переоцінює свої сили в торзі з Росією та ЄС, оскільки примирити угоду про асоціацію з ЄС і просування до Митного союзу не вдасться

Про це розповів директор програм інституту Брукінгса Стівен Пайфер, який у минулому працював послом США в Києві і відповідав за політику щодо Росії і України в Білому домі і в держдепартаменті США, повідомляє «РИА-Новости».

Пайфер вважає, що розворот вектора зовнішньої політики в бік СНД може стати для України великою втратою можливостей, оскільки поки незрозуміло, яку альтернативу може запропонувати Росія. 

«У Києві, ймовірно, є переоцінка можливостей того, як він може маневрувати між ЄС і Росією в цьому питанні», - додав колишній дипломат.

За його словами, все свідчить про те, що угода про асоціацію не буде підписана на саміті у Вільнюсі наступного тижня, і в цьому випадку президент України Віктор Янукович «втратить прихильність з боку багатьох лідерів ЄС».

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Пізніше член місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський констатував, що на саміті в Вільнюсі Угода про асоціацію підписана не буде. Місія припиняє свою роботу.