Гарань: Більшість українців буде проти Митного союзу

Президент Віктор Янукович не буде проводити референдум щодо участі України в Європейському чи Митному союзі

Таку думку висловив політолог Олексій Гарань в інтерв’ю «Еспресо-TV».

«Референдум по ЄС чи Митному союзу проводитись не буде, тому що Янукович втратить прихильників з однієї зі сторін. Насправді Янукович до Митного союзу не хоче, та Путін поки що на нього по тому питанню не тисне», - заявив Гарань.

За думкой політолога, Янукович розуміє, що сценарій Митного союзу це сценарій розколу країни та делегітимізації Януковича як президента всієї країни.

«Путін звісно скористається послабленням Януковича та через деякий час почне висувати вимоги щодо Митного союзу. Лише тоді Янукович може провести референдум на підставі того, щоб визначити, «чого хоче країна». А більшість українців, якщо їм поставити питання «або-або», буде проти Митного союзу», - зазначив Гарань.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Пізніше член місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський констатував, що на саміті в Вільнюсі Угода про асоціацію підписана не буде. Місія припиняє свою роботу.За інформацією західних ЗМІ, Янукович пояснів Європі, що відмовився від угоди з ЄС через шантаж Путіна.

Вчора в Партії регіонів уже заговорили про доцільність проведення всеукраїнського референдуму щодо Євроінтеграції.