Кіпрський університет приймає Bitcoin при оплаті за навчання

Найбільший кіпрський приватний університет повідомив, що почне приймати оплату за навчання студентів у віртуальній валюті Bitcoin

Ще недавно Кіпр був центром міжнародних банківських систем, проте цього року країна постраждала через колапс банківських систем, що змусило владу вилучити частину грошей з банків для розрахунків за міжнародними боргами країни. Втім, в Університеті Нікосії кажуть, що їх крок з прийому Bitcoin не пов'язаний з тим, що влада контролює банківський сектор, а віртуальна валюта фактично йому непідвладна . Причину переходу на Bitcoin в Нікосії пояснюють бажанням залучити сюди більше іноземних студентів, які можуть навчатися через інтернет.

Фінансовий директор університету Крістос Влачос каже, що зараз в інституті навчаються 8500 студентів. Він також зазначив, що їх університет першим в світі приймає Bitcoin.

Нагадаємо, що Bitcoin являє собою криптографічно захищену віртуальну цифрову валюту, курс якої визначається попитом на неї під впливом величезного числа економічних факторів. Криптографічний захист усіх транзакцій роблять Bitcoin „валютою вибору” як для тих, хто цінує збереження анонімності, так і для тих, чия діяльність є явно протизаконною.

У Нікосії говорять, що прийом платежів по Bitcoin безпечний, тому що університет у той же день конвертує гроші в євро за поточним курсом.