Закидана пляшками міліція не дала активістам отаборитися на Майдані (ВІДЕО)

На Майдані прибрали намети мітингувальників, назвавши іх «незаконними МАФами»

Активістів спочатку попередили про заборону суду встановлювати будь-які  малі архітектурні форми", а коли вони не послухалися, міліція оточила "незаконні МАФи". Потім комунальники їх швиденько прибрали, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

Коли відбирали намети, до мітингувальників підходили по 50 міліціонерів. Обурені люди зривали з їхніх голів шоломи та кидали в них пластиковими пляшками.

Нардепи, у свою чергу, звернулися до учасників мітингу з проханням із розумінням ставитися до міліціонерів, бо вони не можуть не виконувати наказ.

Проте в столичній міліції повідомили, що під час "демонтажу" наметових конструкцій зіткнень з учасниками акції не виникало.

Слід також зазначити, що, за різними оцінками, навколо центральної площі столиці зосереджено кілька десятків автобусів з щонайменше 500 співробітниками міліції і бійців спецпідрозділів "Беркут" та "Барс". Наразі на Майдані можна нарахувати близько 1500 мітингувальників.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.