Опозиція збирає підписи за відставку Азарова

Опозиція почала збір підписів за резолюцію про недовіру Кабміну Миколи Азарова

Про це заявив лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк, передає “РБК-Україна”.

"Опозиція почала збір підписів за резолюцію про недовіру Кабміну. Це антиукраїнський уряд...Це перший крок у боротьбі з режимом", - заявив Яценюк.

“Три роки цей президент говорив, що ми ідем в Євросоюз... Весь Євросоюз і весь цивілізований світ, західний світ рухався до того, щоб підписати договір, а він продав країну, як склотару, щоб виміняти собі ще один "президентський строк" у Президента Путіна”, - додав він.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Пізніше член місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський констатував, що на саміті в Вільнюсі Угода про асоціацію підписана не буде. Місія припиняє свою роботу.

Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві зібрав більше тисячі протестувальників.

Сьогодні Азаров виступив у парламенті, щоб пояснити рішення Кабміну, але опозиція скандуванням “Ганьба!” змусила спікера Володимира Рибака закрити сесію.