Партнера Срни оштрафували за “нацистський” патріотизм

Хорватська прокуратура оштрафувала гравця національної збірної з футболу Йосипа Шимунича за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

“Шимунич публічно викрикнув гасло, яким користувалися члени профашисткої організації усташів. Футболіст повинен заплатити штраф 25 тисяч кун ($ 4,4 тисячі), а також може піддатися додатковим санкціям з боку ФІФА. Зокрема, йому може загрожувати дискваліфікація на кілька ігор”, - наголошується у повідомленні.

Сам гравець заявив, що своїм привітанням хотів підтримати батьківщину. 35-річний Шимунич додав, що не зробив нічого поганого, а незгодним з ним порадив підучити історію.
19 листопада після домашньої перемоги над Ісландією у матчі-відповіді чемпіонату світу-2014 Шимунич взяв у руки мікрофон і звернувся до фанатів: “За Батьківщину!”, на що уболівальники відгукнулися: “Готові!”. Перемога над ісландцями (2:0) вивела хорватів на світову першість.

Йосип Шимунич народився в Австралії в родині емігрантів (боснійських хорватів). У середині 90-х років футболіст перебрався до Німеччини, де грав за “Гамбург”, “Герту” і “Хоффенхайм”. З 2011-го захисник виступає за загребське “Динамо”. У складі збірної Хорватії дебютував у 2001 році.

Фото: terrikon.com