Путін дражнить ЦРУ через розмови Януковича

Президент РФ чекає від США доповідь про телефонні перемовини президентів України та Литви

Російський лідер Володимир Путін в’їдливо прокоментував новину про те, що в телефонній розмові з президентом Литви Далею Грібаускайте Віктор Янукович пояснив відмову України від підписання Угоди про асоціацію з ЄС тиском з боку Москви.

"Я не знаю, про що розмовляли президенти України й Литви. Може в американських друзів спитати? Вони підкажуть, але вони нам поки нічого не казали. Коментувати коментарі дуже складно", — цитує Путіна РІА "Новости". Президент РФ натякнув на скандал із підслуховуванням щонайменше 35 голів держав (зокрема, більшості країн ЄС, включаючи Ангелу Меркель та Франсуа Олланда), що вибухнув унаслідок одкровень колишнього співробітника ЦРУ та АНБ Едварда Сноудена, який передав ЗМІ велику кількість даних про операції розвідки США та її партнерів. 

Втім, російський лідер «забув», що саме Росія надала притулок Сноудену і, вірогідно, теж отримала частку з його таємниць. Не кажучи вже про те, що за останні п’ять років активність російської розвідувальної мережі в Євросоюзі досягнула масштабів часів Холодної війни.