Рига: число загиблих досягло 32 осіб

Число загиблих в результаті обвалу даху торгового центру в Ризі збільшилася щонайменше до 32 осіб

Як повідомив прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс, за фактом обвалу даху заведено кримінальну справу і розпочато розслідування .

Рятувальні роботи на місці трагедії не припинялися всю ніч і продовжилися в п'ятницю вранці. Троє із загиблих - працівники служби порятунку, які намагалися вивести з будівлі людей, коли впала частина даху .

Центр, що є частиною торгової мережі Maxima, був збудований в 2011 році.

За словами латвійського прем'єра, який відвідав місце події, кримінальну справу порушено за статтею про порушення будівельних норм і правил.

Як повідомляло ЕспресоTV, трагедія сталася увечері в четвер, близько шести годин - саме в той момент, коли магазини центру приймають найбільше число відвідувачів.

Передбачається, що впав дах площею близько 500 квадратних метрів, а також одна зі стін будівлі. Через годину після першого обвалення, коли рятувальники вже почали роботи з пошуку постраждалих, обвалилася друга частина даху. Під завалами опинилися співробітники пожежно-рятувальної служби.

Мер Риги Ніл Ушаков, який перервав відпустку, розпорядився перевірити всі об'єкти, роботи на яких веде компанія Re&Re . Саме ця компанія здавала в експлуатацію будівлю торгового центру.

МВС Латвії не коментує можливі причини трагедії, але очевидці говорили про кілька версій .

Перша з них - вибух газового котла. Проте пізніше очевидці повідомляли, що вибуху в торговому центрі не було - був лише хлопок від труби, котра тріснула.

За словами очевидців, під час обвалу в магазині захиталися труби, заклинило двері, що заважало відвідувачам полишити будівлю . Відомо, що на даху магазину проводилися будівельні роботи з облаштування зеленої зони - там розбивали газони з квітами.