Соціальні подачки Януковича знищують енергетику

Парламент погодився з рішенням уряду виділити 1,3 млрд грн на погашення боргів паливно-енергетичного комплексу за рахунок прибутку "Енергоатому".

Верховна Рада дозволила виділити з Державного бюджету 1,3 млрд грн субвенцій для погашення різниці в тарифах на тепло- та водопостачання, водовідведення за рахунок чистого прибутку Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

Ще 240 млн грн з прибутку "Енергоатому" пропонується направити на погашення боргів за електроенергію державних шахт третьої групи.

Відзначимо, що 2011 рік "Енергоатом" закінчив із чистим прибутком  2,38 млрд грн, 2012 рік – зі збитками 2,729 млрд грн, а 9 місяців 2013 року- зі збитками в 4,652 млрд грн.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд вимагає від України  підвищити тарифи на газ для населення, щоб збалансувати бюджет Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Бідним пропонують надавати адресну допомогу.

Натомість, українська влада категорично відмовляється підвищувати тарифи під тим приводом, що захищає інтереси пересічних українців.