США починають ігнорувати Януковича. Держсекретар скасував візит до Києва

Держсекретар США Джон Керрі не візьме участі в міністерській зустрічі Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Києві, запланованій на початок грудня

Про це повідомила сьогодні на брифінгу для журналістів начальник прес-служби держдепартаменту США Джен Псакі, передає ИТАР-ТАСС.

За її словами, глава зовнішньополітичного відомства США "не буде присутній  на нараді ОБСЄ через складнощі робочого графіка".

При цьому вона дала зрозуміти, що такі дії пов'язані з рішенням України призупинити процес підготовки угоди про асоціацію з Європейським союзом. Напередодні Вашингтон вже висловив своє розчарування.

Псакі також підтвердила, що про таке рішення український уряд вже знає.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. ЄС розчарувався у таких діях української влади. А обурені українці ж в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.