"Таврію" може спіткати доля "канонірів"

Якщо Лучан Бурдужан зіграє у найближчому турі УПЛ, то ФІФА може покарати "Таврію" за порушення трансферних правил

Про це повідомив агент Дмитро Селюк у своєму блозі на сайті ua.tribuna.com.

Агент написав, що "Таврія" може постраждати через власні дії.

"Якщо Бурдужан зіграє хоч одну гру - наприклад, найближчу проти "Волині" - ця команда має право звернутися до ФІФА, і "Таврія" отримає технічну поразку. Або автоматично їй знову закриють трансферне вікно", - написав Селюк. 

Журналісти Еспресо.TV зателефонували генеральному директору Прем'єр-ліги Петру Іванову, який сказав, що Дмитро Селюк дуже помиляється у цій ситуації. 

"У Селюка свої погляди на ситуацію. Прем'єр-ліга заявила Бурдужана на основі документів, які дозволяють йому грати за "Таврію" у найближчому турі", - сказав Іванов.

Зазначимо, що у зв'язку зі "справою Афолабі" ФІФА заборонила "Таврії" трансферну діяльнісь до 2014 року. Керівництво клубу наголошувало, що з 6 листопада "Таврія" може заявляти вільних агентів, які стали такими до 1-го вересня і не були заграні у поточний трансферний період за жодну команду. Бурдужан перейшов до кримського клубу на правах вільного агента, але у FIFA Transfer Regulations (правила трансферів ФІФА - Еспресо.TV) сказано, що клуб не має права заявляти гравців до завершення заборони на трансферну діяльність. Можна сміливо говорити, що "Таврію" може очікувати чергове покарання, якщо цього забажають її суперники. 

Дмитро Селюк пояснює, що власникам клубу вигідні проблеми "Таврії". 

"Можливо, комусь із власників це потрібно - опустити клуб в нижчий дивізіон, щоб заощадити на ньому", - написав Селюк. 

Зазначимо, що раніше був опублікований запис розмови Віталія Кварцяного після поразки "Волині" від "Динамо". Головний тренер казав, що "Арсенал" покине чемпіонат, а потім його доля може спіткати ще один клуб. Можливо, цим клубом є саме "Таврія". 

Фото: tavriya.com.ua