Євромайдан відбувся і в Донецьку

Зараз біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібралися близько 100 прихильників євроінтеграції, які відгукнулися на заклик у соцмережах

Представники опозиції, виступаючи на акції, заявили, що це - історична подія. Бо вперше за дві години через соцмережі вдалося організувати акцію противників чинної влади, передають "Донецьк. Коментарі". 

Деякі учасники, ініційованої в соцмережах акції, прийшли з дітьми. Вона проходить під прапорами України, партійної символіки нема, Люди тримають в руках плакати: "Я - за Євросоюз!", "Сьогодні у в'язниці опозиція - завтра весь народ".

Як заявив Глава управління зв'язків з громадськістю Донецької міськради Максим Ровінський, заявку на дану акцію «на захист прав і свобод громадян» подала облорганізація партії "УДАР". За словами Ровінського, в заявці уточнюється, що акція триватиме від сьогодні до 30 листопада. Проте раніше той самий Ровінський заявив, що заявка на проведення акцій протесту в Донецьку сьогодні в 18:00 в міськраду не надходила. Тому читини жодних перепон  не мають наміру, оскільки про акції поки ніхто офіційно не заявляв.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Сьогодні з 18:00 на Майдані проводять мітинг за участі лідерів опозиції. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.