В річницю Помаранчевої революції українці знову виходять на Майдан

В Україні тривають акції протесту проти рішення влади припинити курс на євроінтеграцію

Вслід за Києвом на вулиці вийшли жителі Львова, Донецька, Івано-Франківська та Луцька, які невдоволенні рішенням уряду про зупинку підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, повідомляє «Українська правда»

Тільки у Києві, незважаючи на дощову погоду, за різними даними, зібралось більше 1 тис. протестувальників. 

Ситуація з «євромайданом» досить символічна, адже рівно 9 років тому по всій Україні почались масштабні акції протесту проти масових фальсифікацій на президентських виборах з боку прихильників Віктора Януковича, які переросли у «Помаранчеву революцію». 

Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook закликав українців вийти на Майдан, наголошуючи, що доля України залежить від самих українців.

"Цей Майдан не буде повторенням Помаранчевої революції. Цього разу не потрібен постійний табір. Ми повинні збиратися кожного дня і кожного разу збільшувати кількість протестуючих. У кожного в кишені є мобільник, в ньому - не менше сотні телефонних номерів друзів. Кличте їх вийти завтра ввечері на Майдан. Не звертайте увагу, якщо Майдан перегородять шанувальники Йолкі. В Києві досить площ. Завтра нас має бути десять тисяч. Потім - тридцять. В неділю о 12-00 до пам'ятника Т. Шевченку, а потім на Європейську площу має прийти сто тисяч громадян." - написав Луценко.

Також колишній глава МВС зазначив, що ця акція протесту може стати важливим "фактором внутрішньої і зовнішньої політики".

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Пізніше член місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський констатував, що на саміті в Вільнюсі Угода про асоціацію підписана не буде. Місія припиняє свою роботу. 

Це рішення влади викликало хвилю обурення серед українців, рух почав набувати організованого характеру завдяки соціальним мережам