В Росії думають, що за $17 млрд можна переманити Україну від ЄС, - політолог

Для того, щоб Росії переманити Україну від ЄС потрібно $ 17 млрд

Таку думку виданню "Росбалт" висловив російський політолог Андрій Окара.

"У російських навколополітичних колах поширена думка, що зміна курсу України обійдеться (або вже обійшлося) федеральному бюджету РФ в $ 17 млрд: 15 - для всієї країни (фактично, для латання дірок у бюджеті - пенсії, бюджетники, щоб запобігти соціальний вибух ) і 2 - особисто для "головного українця". Однак якщо воно і так, це не означає, що в останній момент об'єднана Європа не дасть більше - на технологічну модернізацію. В цьому випадку російська політична комбінація НЕ провалиться і Янукович, по всій ймовірності, перетвориться на особистого ворога Путіна", - вважає Окара.

На думку політолога в такому випадку рейтинг Януковича в самій Україні зросте. Але й не до такої міри, щоб перемогти Юлю Тимошенко, Кличка або Яценюка на президентських виборах 2015 року.

"Проте динаміка останніх подій побічно вказує на те, що президентські вибори можуть відбутися достроково - в 2014 році і без участі самого Януковича", - резюмував Андрій Окара.

Нагадаємо, сьогодні перший заступник голови правління Промінвестбанку (97,9 % акцій володіє російський Зовнішекономбанк) В'ячеслав Юткін заявляв, що у разі поліпшення політичних відносин між Україною і Росією, Київ зможе розраховувати на активізацію російського кредитування і на здешевлення газу.

Також сьогодні перший заступник НІСД Ярослав Жаліло повідомив  “Еспресо.TV”, що вимоги МВФ доволі суворі щодо українців, але це краще ніж позичати гроші у Росії.