В суботу у Венесуелі зберуть свій майдан проти президента

Лідер венесуельської опозиції Енріке Капрілес закликав своїх прихильників вийти на вулиці країни на знак протесту проти розширення повноважень президента

«Я звертаюся до всіх громадян Венесуели, які страждають від цієї кризи і хто вважає, що держава знищить нашу націю, із закликом вийти в суботу на мітинг», - цитує слова опозиціонера російська служба «Интерфакс».

Капрілес вважає, що розширення повноважень президента Венесуели Ніколаса Мадуро ніяк не покращить тяжке становище громадян країни:

«Подивимося, чи з'явиться у нас в результаті розширених твоїх повноважень достатня кількість їжі, молока, туалетного паперу, курки та м'яса. І подивимося, чи стане безпечніше на наших вулицях», - звернувся до Мадуро опозиціонер. 

Нагадаємо, парламент Венесуели ухвалив законопроект про надзвичайні повноваження президента, що дозволяє йому протягом року вести законодавчу діяльність. Документ дозволяє Ніколасу Мадуро допомогою декретів оприлюднити нові закони без затвердження парламенту.

Мадуро заявив, що надзвичайні повноваження йому потрібні для того, щоб боротися з корупцією та економічними проблемами. Опоненти президента стверджують, що той буде використовувати нові повноваження проти опозиції.