Європарламент заступився за катарських "рабів"

Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій висловив стурбованість становищем робітників-мігрантів, залучених до будівництва об'єктів до футбольного чемпіонату світу-2022 в Катарі

“500 тисяч робітників-мігрантів запрошені до Катару для підготовки чемпіонату. Депутати звертаються до ФІФА з проханням направити чіткий сигнал владі Катару, щоб ті уникли ситуації, за якої підготовка до чемпіонату буде затьмарена звинуваченнями у використанні рабської праці”, - йдеться в заяві, текст якої опублікований на офіційному сайті організації, повідомляє “РИА Новости”.

Раніше британська преса писала, що за два місяці в Катарі загинули 44 мігранти з Непалу. Під час розслідування було виявлено, що багато робітників скаржаться на суворі умови утримання — відсутність безкоштовного доступу до питної води у спеку, примус до праці, затримку та невиплату зарплат, а також конфіскацію паспортів.

Нагадаємо, право приймати чемпіонат світу-2022 Катар отримав три роки тому, випередивши Австралію, США, Південну Корею і Японію.