Заборонену Селінджером біографію продали з торгів

За біографію американського письменника, яку він заборонив публікувати, на торгах в Нью-Йорку виручили $4 тис. доларів

Біографія американського письменника Джерома Девіда Селінджера, яку письменник заборонив публікувати, продана на аукціоні в Нью -Йорку за 4 тисячі доларів, повідомили організатори торгів Swann auction galleries, пишуть "РИА-Новости".
Біографія Селінджера "Дж.Д. Селінджер: Життя на папері" (JD Salinger . A Writing Lifе), написана британським літературним критиком Іеном Гамільтоном і виставлена ​​на торги приватним колекціонером, ніколи не видавалася Селінджер, який вів самітницький спосіб життя, в 1987 році звернувся до суду з вимогою заборонити публікацію книги, так як в роботі Гамільтона наводиться велика кількість листів Селінджера, які до цього не видавалися. Письменник також офіційно оформив авторські права на понад 70 своїх не публікувалися до цього листів.
На торги було виставлено один з майже 100 примірників, надрукованих для редагування. За "чорновий" примірник книги, в якій прізвище автора надрукована з помилкою - Гамітон, організатори сподівалися виручити від 4 до 6 тисяч доларів.
Біографія Селінджера, незважаючи на свою історичну цінність, зовсім не стала найдорожчим виданням на минулих в четвер торгах. Цей "титул" дістався виданим в 1934 році детективному роману Рекса Стаута "Вістря списа" ( Fer - de - lance ). Перше видання першої книги про детектива Ніро Вульфа знайшло нового власника за 21,5 тисячі доларів. Перше видання роману Джона Стейнбека "Грона гніву" ( The Grapes of Wrath ) 1939 з написом автора пішло з молотка за 18,75 тисячі доларів.