Через сімейно-політичний скандал донька Карімова тікає з Узбекістану

Старша дочка президента Узбекистану Гульнара Карімова готується виїхати з країни

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" із посиланням на власне джерело у компанії Terra Group.

Співрозмовник агентства не зміг уточнити, куди саме збирається виїхати Карімова. Офіційно інформація про її запланований від'їзд не підтверджена. Отримати коментар самої Карімової агентству не вдалося.

У свою чергу джерело в правоохоронних органах повідомило агентству, що останнім часом у багатьох підконтрольних дочці президента фірмах та громадських організаціях виявили серйозні порушення законодавства, причому деякі їхні співробітники після цього втекли з країни.

Раніше вже повідомлялося про закриття мережі модних магазинів у центрі Ташкента, які належали Карімовій. Слідство заявило, що в магазинах виявили великі суми неврахованих коштів, а працівники  не змогли представити документи, що підтверджують законність їх ввезення. Незабаром після закриття магазинів стало відомо і про припинення роботи очолюваного дочкою президента фонду «Форум культури і мистецтва». Карімова пояснила ситуацію тим, що стала незручною деяким особам.

Журналісти пов'язують перевірки в магазинах і громадських організаціях дочки президента з сімейним конфліктом, вочевидь, тим, що трапився наприкінці жовтня. Гульнара, якій багато хто пророкував посаду наступниці чинного президента Іслама Карімова, почала публікувати в твіттері інформацію, що компрометувала її матір та сестру. Крім того, дочка президента виступила з різкою критикою на адресу місцевих силовиків, звинувативши їх у зловживанні повноваженнями.

Після цього в Узбекистані припинили роботу телеканали і радіостанції , підконтрольні Карімовій, а деякі люди з її оточення були затримані або виїхали з країни. Серед затриманих опинився і Рустам Мадумаров, якого узбецькі ЗМІ називають цивільним чоловіком Карімової. Коментуючи його затримання, дочка президента заявила, що спецслужби намагаються змусити її замовкнути і покинути країну.