Посол у Литві думає, що українське містечко у Вільнюсі поверне Януковича до евроінтеграції

Містечко встановили для того, щоб підтримати європейський вибір України

Україна відкрила культурно-мистецьку акцію "Український містечко у Вільнюсі" на підтримку євроінтеграції в Литві

У церемонії відкриття акції взяли участь посол України в Литві Валерій Жовтенко та голова ради громадської організація "Вся Україна" Ярослав Погарський, повідомлять «Украинские новости».

Погарський розповів, що акція проходить для того, щоб підтримати європейський вибір України. "Я вважаю, що литовцям сподобається наше українське містечко. Українське містечко стане ще одним додатковим поштовхом для того, щоб було підписано угоду про асоціацію між Україною та ЄС", - підкреслив він.

Акція проходитиме у Вільнюсі 23-24 листопада.

У ці дні на Ратушній площі литовської столиці виступатимуть близько 150 відомих українських виконавці , представників фольклорних і театральних колективів, книговидавців, поетів і письменників.

У ході фестивалю пройдуть майстер-класи з традиційних українських ремесел. Також мешканці Вільнюса зможуть спробувати різні страви з традиційної української кухні.

Нагадаємо, в четвер на засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Сьогодні з 18:00 на Майдані проводять мітинг за участі лідерів опозиції. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.