Янукович розчарував США

Віце-президент США Джо Байден висловив Януковичу своє розчарування через затримання із підписанням угоди із ЄС

Віце-президент США Джо Байден у п'ятницю спілкувався по телефону з президентом України Віктором Януковичем. Про це йдеться у повідомленні Білого дому, повідомляє «Голос Америки».

Під час розмови із президентом України Віктором Януковичем, віце-президент США Байден висловив своє розчарування рішенням українського уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію та Угоди про створення Поглибленної та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Європейським союзом", - йдеться у документі.

"Як віце-президент США вже повідомляв президенту Януковичу раніше, США переконані, що інтеграція з Європою надає Україні стратегічну нагоду посилити демократію та поставити

Нагадаємо, в четвер на засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. 

Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Сьогодні з 18:00 на Майдані проводять мітинг за участі лідерів опозиції. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.

економіку країну на шлях до процвітання. Віце-президент підкреслив, що США підтримують народ України та його прагнення до європейської інтеграції", - зазначає документ.