Янукович у день Голодомору хоче бути поза політикою

Під час заходів на річницю Голодомору Президент України говорив про неприпустимість політизації «важких історичних тем» та необхідність консолідації народу

Про це «Еспресо TV» стало відомо від прес-служби Президента України.

 «Сьогодні ми повинні відкинути усі політичні дискусії та бути єдиними. У цей скорботний день нас усіх об’єднує пам'ять про загиблих співвітчизників. Сьогоднішній день має бути поза політикою», - сказав Президент  під час виступу на заходах з вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Президент назвав неприпустимою політизацію «важких історичних тем», додавши, що це спричиняє напругу, роз’єднує людей та суперечить консолідації суспільства, яка так потрібна Україні на нинішньому етапі.

«Історія має бути відкритою для усіх. І кожен може мати різні погляди та по-різному трактувати чи оцінювати події минулого», - сказав Віктор Янукович.

Глава держави нагадав, що український народ зумів не лише вистояти у важкий період, а й спільно з іншими націями світу перемогти у найбільшій в історії людства війні, відбудувавши зруйновані міста і села.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначають 80-річницю Дня пам’яті жертв Голодомору. У Києві відбулася хода до Меморіалу жертвам Голодомору, біля якого запалили 10 тисяч свічок.