Євромайдан підтримують мітингами у Європі, США та Канаді

Українців за кордоном закликають вийти на вулиці та підтримати мітингувальників у Києві

У суботу та неділю (23-24 листопада) в багатьох містах Європи, США і Канади заплановані акції протесту проти відстрочки підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС, про це повідомляє “РБК-Укрїна” із посиланням на VIDIA .

Українців у Польщі закликають вийти на пікет у Варшаві в неділю, 24 листопада. Акція на підтримку угоди про асоціацію з ЄС повинна початися в 13:30 під Посольством України в Польщі. Також акції відбудуться у Вроцлаві та Кракові.

У Берліні мітинг збирають у неділю, 24 листопада, о 12 годині біля Бранденбурзьких воріт.

Українці в Італії теж заявили про свій протест проти призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, перший протест відбудеться в Римі.

Український конгресовий комітет Америки закликає українців у Нью -Йорку до протесту . У суботу в 3:30 усіх небайдужих чекатимуть під будівлею Постійного представництва України при Організації Об'єднаних Націй.

Також акції відбудуться в Пармі і Клівленді, Чикаго, Вашингтоні. У Канаді українці збираються в Торонто.

Українці Великобританії збираються в суботу о 12:00 на Парламентській площі в Лондоні. Всіх просять приходити з прапорами України та ЄС. Також українці зберуться в Брюсселі, Відні, Парижі, Лісабоні і Талліні.

Нагадаємо, в четвер на засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. 

Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Сьогодні з 18:00 на Майдані проводять мітинг за участі лідерів опозиції. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.