Алкоголь допомагає жінкам тримати фігуру

Келих вина перед сном не вплине на вашу вагу

У своїй новій книзі Тоні Едвардс, провідний британський науковець та колишній продюсер наукових програм на телеканалі ВВС, стверджує, що насправді  не існує достовірних наукових доказів, що алкоголь  у подальшому може спровокувати збільшення ваги. Про це пише британське видання Daily Mail

У своїй книзі Едвардс посилається на дослідження науковців з Гарвардського університету, які протягом  13 років спостерігали за вагою 20 тис. жінок середнього віку. На початку дослідження жінки були приблизно однакової ваги. Зрештою, 9 тис. жінок почали набирати вагу, а деякі з них навіть почали страждати через ожиріння.  Цікаво, що проблеми з вагою були саме у тих жінок, які взагалі не вживали алкоголь.

Нагадаємо, що до цієї публікації у науковому світі культивувалася думка, що алкоголь навпаки допомагає набрати вагу. Наприклад,  на британській сторінці, присвяченій проблемам здоров’я, NHS Direct, розміщена  інформація про те, що келих вина за кількістю  калорій рівноцінний  шматочку тістечка. А якщо ви любите пиво, то The British Nutrition Foundation  (Британська фонд здорового з харчування) нагадає вам, що два келихи пива  за кількістю калорій можна порівняти з повноцінною склянкою вершків.