Азарову пророкують строк по статті Тимошенко

Від генпрокурора Віктора Пшонки вимагають порушити кримінальну справу проти прем'єра Миколи Азарова та членів уряду за призупинку підготовки до підписання угоди з ЄС

Відповідне звернення спрямували депутати із "Батьківщини" Василь Пазиняк та Володимир Яворівський, повідомляє прес-служба останнього. 

Депутати вважають, що своїми діями Азаров та члени Кабміну вчинили злочин, передбачений статтею 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

Депутати переконують, що "уряд порушив статтю 19 Конституції України та перевищив свої повноваження", оскільки його розпорядження "суперечить актам президента України та законам України".

"Кабінет міністрів України взагалі не може призупиняти процес напрямку розвитку держави без відповідного рішення Верховної Ради україни чи Президента україни", - заявляють нардепи.

Тобто, за їхніми словами, уряд Азарова взяв на себе неналежні йому функції, які завдали шкоди державним та громадським інтересам. "За це передбачена кримінальна відповідальність статтею 365 Кримінального кодексу", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. Вчора пройшов мітинг на підтримку євроінтеграції, в якому взяло участь близько 100 тис. громадян. В той же час МВС повідомляє, що учасників було лише 20 тис. Акція протесту супроводжувалася сутичками з “Беркутом”, який застосував кийки та сльозогінний газ. Наразі акція протесту триває, мітингувальники створили наметове містечно на Європейській площі.

У жовтні 2011 року за статею "перевищення влади та службових повноважень" була засуджена колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Наразі вона відбуває семирічний термін ув'язнення у Харківській виправній колонії.