В МВС кажуть, що нагнали "Беркут" на Євромайдан через вибухівку

Велику кількість “Беркуту” стягнули до Європейської площі, бо в міліції отримали повідомлення про вибухівку в автобусі

У міліції стверджують, що сьогодні увечері отримали інформацію про нібито вибухівку у мікроавтобусі, який знаходився на вулиці Трьохсвятительській, повідомляє “Українська правда”

Силовики запевняють, що за номером "102" зателефонував один з народних депутатів і повідомив, що на Європейській площі знаходиться мікроавтобус, в якому нібито є вибухівка. На місце виїхали вибухотехнічні служби, але через велику кількість учасників акції не змогли підійти до цього автомобіля.

"Для того, щоб забезпечити можливість перевірки інформації і доступ вибухотехніків до автомобіля і були стягнуті до Європейської площі сотні бійців спецпідрозділу "Беркут", - зазначили в главку.

Там уточнили, що йдеться про той автомобіль, який розгойдували мітингувальники на вул. Трьохсвятительській. Також підкреслили, що цей автомобіль зараз відвезли на перевірку.

У міліції висловили здивування тим, що учасники акції не були проінформовані організаторами про цей дзвінок в міліцію. "Через це вийшло так, що мітингувальники подумали про спробу розігнати акцію", - сказали в прес-службі.

Також в київській міліції не змогли уточнити, хто саме застосовував сльозогінний газ, через який постраждали і учасники акції, і журналісти.

Нагадаємо, сьогодні після 18:00 на Європейський площі продовжилася акція проти відмови української влади від підписання асоціації з ЄС. На майдані зібралося декілька тисяч людей, які перекрили рух транспорту.

Раніше організатори акції повідомляли, що на їхні телефони йдуть постійні дзвінки з автоматичних пристроїв-ботів. Також активісти виявили машину СБУ, з якої начебто прослуховували активістів.