Черненко: Влада скористалася розколом Євромайдану

Розкол Євромайдану може і не бути технологією влади, але влада однозначно розколом скористилася

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

“Я думаю, що це (розкол серед мітингувальників, - ред.) було якось заплановано, але влада однозначно ним скористалася”, - зазначив він.

На думку Черненка, в розколі винні також і опозиційні політики, і самі мітингувальники, яким хотілося провести акцію не під політичними прапорами.

“Вони так і не змогли досягти компромісу… Проте, потрібно розуміти, що акція протесту без політиків не була б такою чисельною”, - зазначив Черненко.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. Вчора пройшов мітинг на підтримку євроінтеграції, в якому взяло участь близько 100 тис. громадян. В той же час МВС повідомляє, що учасників було лише 20 тис. Акція протесту супроводжувалася сутичками з “Беркутом”, який застосував кийки та сльозогінний газ.

Минулої ночі частина мітингувальників на чолі з опозиційними політиками розбила наметове містечко на Європейській площі, а інші, ті що хотіли майдану без політиків залишилися на майдані незалежності. Раніше народний депутат від "Батьківщини" Микола Княжицький заявив, що розкол Майдану є технологією влади.