Фюле: Грузія і Молдова мають шанс підписати асоціацію з ЄС у вересні 2014-го

Грузія і Республіка Молдова зможуть підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у вересні 2014-го року

Таку заяву зробив Єврокомісар із питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле під час відеоконференції з молдавськими і грузинськими журналістами, повідомив Укрінформ.

«Якщо подивитися на Україну, яка завершила переговори з Угоди про асоціацію і Зону вільної і всеосяжної торгівлі два роки тому, Молдова і Грузія змогли б підписати асоціацію в максимально стислі строки, в другій половині вересня 2014 року», – пояснив Фюле.

При цьому Єврокомісар не зміг відповісти на запитання, коли буде вирішене питання про лібералізацію візового режиму між Молдовою і ЄС.

«Не можу робити прогнози з приводу того, коли буде ухвалене остаточне рішення з питання лібералізації візового режиму між Молдовою і ЄС, – це дуже важливе рішення, особливо для держав Шенгенської зони», – підсумував Єврокомісар.

Нагадаємо, що питання Угоди про асоціацію з ЄС Молдови і Грузії буде розглянуте 28-29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Український уряд відповідну угоду підписати відмовився, чим викликав хвилю протестів у різних містах України.