Фюле сподівається, що Янукович не передумає щодо Вільнюса

Євросоюз сподівається на участь президента України Віктора Януковича в саміті Східного партнерства у Вільнюсі

Єврокомісар Штефан Фюле сподівається побачити Януковича на вільнюскому саміті та охоче вислухає його позицію, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

"Ми дуже сподіваємося на повноцінну участь української сторони, на участь президента Януковича в цьому саміті ", - повідомив Фюле в ході телемосту з українськими журналістами в понеділок .

За його словами, це стане ідеальною можливістю для глави української держави поділитися своїми поглядами по темі євроінтеграції. "Я вважаю, що дуже важливо не забувати, що Україна має певну відповідальність перед цілим регіоном. Таким чином, Янукович має можливість розповісти про свою позицію ", - додав єврокомісар.

Нагадаємо, 21 листопада Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців.Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває вже п´ятий день. Євроспостерігачі Пет Кокс та Олександр Кваснєвський дали Україні час на прийняття необхідних законів для всупу в ЄС до 28 листопада, початку саміту у Вільнюсі.