Кобзон стане товарним знаком за 1 млн. рублів

Йосип Кобзон стане першою людиною, чиє ім'я стане загальновідомою торговою маркою

Ім'я російського естрадного співака, народного артиста України Йосипа Кобзона збираються зареєструвати як загальновідому товарну марку, повідомляє “Сегодня”.

З такою пропозицією виступив музичний продюсер Ігор Сандлер, щоб порадувати свого давнього друга. Відмінність загальновідомого торгового знака від звичайної торгової марки в тому, що спочатку буде проведено соціологічне дослідження, яке доведе, що ім'я «Йосип Кобзон » у людей асоціюється з конкретною людиною, а тому є загальновідомим. Процедура недешева - 1-1,5 млн рублів (близько 250-400 тис. грн). Ці знаки безстрокові, можуть передаватися у спадок і використовуватися для будь-якого товару та послуги, які будуть виробляти під цим ім'ям.

Кобзон буде не першою людиною із зареєтрованим ім'ям у якості торгового знаку в Росії, проте першим в статусі загальновідомого. Першою своє ім'я як звичайну торговельну марку зареєструвала Алла Пугачова. Також власні імена в якості брендів зареєстрували Філіп Кіркоров та Аліна Кабаєва. А серед загальновідомих найбільшу популярність здобула торгова марка горілки « Смирновъ».