На Європейській площі виявили спецавто СБУ

Мітингувальники на Європейській площі виявили машину СБУ з підслуховуючим пристроєм

Як повідомили в прес-службі "Батьківщина", представники опозиції виявили біля Європейської площі припаркований мікроавтобус з підслуховуючим обладнанням. Авто було наглухо зачинене.

Учасники Євромайдану підійшли до машини і намагалися з’ясувати, хто знаходиться в авто, але оскільки присутні зачинилися з середини, почали самотужки відчиняти дверні замки. Журналістка Тетяна Чорновіл через люк, вибитий з даху мікроавтобуса, потрапила в середину. Там були два молодика, апаратура. Одного з них затримали, повідомили у прес-службі "УДАРу".

Активісти також дістали номерні знаки та путівний лист, виданий Службою безпеки України.

У той час як мітингувальники намагалися відчинити двері мікроавтобусу, до Європейської площі з боку вулиці Трьохсвятительсткої почали підтягуватися бійці спецпідрозділів «Беркут» та «Омон», який налічувалося декілька тисяч, всі вони були в касках та з кийками. Між учасниками Євромайдану та бійцями спецпідрозділів виникли сутички. У зв’язку з чим гурт «Мандри» припинив свій виступ.

Депутати-опозиціонери ж закликали активістів не піддаватися на провокації та не вступати в сутички.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. Вчора пройшов мітинг на підтримку євроінтеграції, в якому взяло участь близько 100 тис. громадян. В той же час МВС повідомляє, що учасників було лише 20 тис. Акція протесту супроводжувалася сутичками з “Беркутом”, який застосував кийки та сльозогінний газ. Наразі акція протесту триває, мітингувальники створили наметове містечно на Європейській площі.