Німеччина хоче заарештувати майно українського хакера

Поліція Німеччини звернулася до України із проханням заарештувати майно українця, який розіслав комп'ютерні віруси 100 тисячам німцев

Прокуратура німецького міста Ферден звернулася до України з проханням накласти арешт на майно жителя Троєщини - частину квартири в Деснянському районі та дві машини - джип "Фольксваген Туарег" і "BMW" 2012 випуску, повідомляють “Вести”.

Такий документ з'явився в Реєстрі судових рішень. Німецькі правоохоронні органи встановили, що українець, який працює футбольним аналітиком, причетний до розсилання шкідливої програми по всій території Німеччини. «Із заявами в поліцію звернулося 10 тисяч осіб. Але потерпілих не менше 100 тисяч. Вірус запускав програму, яка блокувала користування комп'ютером. І на екрані з'являвся текст, що комп'ютер зашифрований, а код до нього можна придбати за гроші. Для розблокування необхідно внести 50 або 100 євро електронним переказом. Ця шкідлива програма в Німеччині називається блокуючий «троян» Windows», - повідомляє прокуратура міста Ферден .

Німецькі правоохоронці з'ясували, що приходити вірус почав у квітні 2012 року і отримують його німці донині. Зароблені на вірусі гроші киянин прокручує через посередників, під виглядом того, що дає їм футбольні поради та консультації. Українські слідчі вже отримали довідки з реєстру прав власності на нерухомість і з міського ДАІ. Оцінили все майно в 164,5 тисячі євро. За німецьким законодавством, киянину доведеться платити по всіх цивільних позовах потерпілих.