Про політичний тиск Росії на Україну говоритимуть на засіданні ОБСЄ в Києві

Про політичний тиск Росії на Україну щодо укладення угоди про асоціацію з ЄС говоритимуть учасники зустрічі Ради міністрів ОБСЄ, що відбудеться 5-6 грудня в Києві

Про це на прес-конференції у Вашингтоні 25 листопада повідомив постійний представник США при ОБСЄ Даніель Беєр, передає Укрінформ.

“Один з основних принципів ОБСЄ полягає у тому, що держава повинна бути в змозі приймати рішення, що ґрунтуються не на примусі. І я думаю, що буде цікава розмова щодо широти зовнішнього тиску на Україну”, – зауважив посол.

За словами Д.Беєра, тиск, який чинила Росія на Україну в питанні угоди про асоціацію, «має підтвердження і був очевидним».

Посол наголосив, що Україна є важливим партнером для США і Вашингтон і надалі буде активно взаємодіяти з Києвом та підтримувати європейські прагнення українського народу.

Говорячи про демонстрації, що тривають нині в Україні, Беєр зазначив, що його надихає цей прояв свободи висловлення думок, свободи зібрань.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляв, що Росія може ввести захисне мито проти України лише після двосторонніх консультацій щодо впливу вільної торгівлі між Україною та ЄС на ринок РФ. 21 листопада стало відомо, що український уряд не буде підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.