Щоб заборонити мітинги та відвідини Тимошенко Харків "закрили на карантин"

У харківській лікарні, де утримується екс-прем’єр Юлія Тимошенко обмежили через спалах застудних захворювань

Про це повідомила лікар Людмила Фурса, яка опікується лікуванням Тимошенко з українського боку, повідомляє “Радіо Свобода”.

За її словами, керівництво лікарні у зв’язку з осінньо-зимовим періодом загострення застудних захворювань намагається максимально обмежити відвідування в лікарні.

При цьому Фурса не змогла відповісти на запитання стосовно того, чи відбудеться побачення Тимошенко з Арсенієм Яценюком, Юрієм і Іриною Луценками. Також лікар зазначила, що стан Тимошенко задовільний, вона відновила процедури, які зупиняли через її застуду.

Тим часом, як повідомила міськрада Харкова, сьогодні мер міста Геннадій Кернес підписав розпорядження, яким заборонив у місті масові заходи “у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ”.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на 20 листопада показники захворюваності на грип і ГРВІ не перевищували епідемічні пороги в жодному регіоні України. При чому на Харківщині показник захворюванності був один з найменших у країні.

Нагадаємо, сьогодні зранку Яценюк та родина Луценків заявили, що збираються відвідати Юлію Тимошенко у Харкові, але пізніше Яценюк заявив, що не зміг вилетіти з Києва, оскільки “Харків не приймає”.

Також нагадаємо, 15 листопада Яценюк і Луценко також збиралися провести зустріч з Тимошенко, але тоді адміністрація колонії відмовила у зустрічі, пояснивши це хворобою екс-прем’єра. В той же час дочка Тимошенко інформацію, що мати хвора рішуче заперечувала.